#3 - Mi a különbség az oldal és a bejegyzés között? - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

#3 – Mi a különbség az oldal és a bejegyzés között?

2023.06.20.

Mi a különbség az oldal és a bejegyzés között?

A WordPressben az oldalak és a bejegyzések alapvetően két különböző tartalomtípust jelentenek, amelyeket a weboldalad létrehozásakor használhatsz. Bár mindkettő alkalmas tartalom megjelenítésére, vannak néhány fontos különbségek közöttük. Íme néhány jellemző, amelyek megkülönböztetik az oldalakat és a bejegyzéseket:

  1. Hierarchia és struktúra: Az oldalak hierarchikus struktúrában helyezkednek el, ami azt jelenti, hogy létrehozhatsz alcímeket és aloldalakat. Például, ha létrehozol egy “Szolgáltatások” nevű oldalt, az alá létrehozhatsz “Webdesign”, “Grafikai tervezés” és “Online marketing” alcímeket. Ez lehetővé teszi a tartalom logikus csoportosítását és áttekinthetőségét. A bejegyzések viszont egymástól függetlenül jelennek meg, és nincs hierarchikus struktúrájuk.
  2. Tartalom típusa: Az oldalak általában olyan tartalmakat tartalmaznak, amelyek állandóak és statikusak maradnak az idő múlásával. Tipikusan az “Rólunk”, “Kapcsolat” vagy “Gyakran ismételt kérdések” oldalak tartoznak ide. Ezek az oldalak az alapvető információkat, az üzleti adatokat vagy a vállalkozás általános leírását tartalmazzák. A bejegyzések viszont friss, időrendi sorrendben jelennek meg, és általában blogbejegyzések vagy hírek formájában szolgálnak.
  3. Címke és kategória: A bejegyzésekhez hozzáadhatók címkék és kategóriák, amelyek segítenek azok csoportosításában és könnyebb megtalálásában. A címkék kulcsszavak, amelyek jellemzik a bejegyzést (például “egészség”, “technológia” vagy “utazás”), míg a kategóriák széleskörűbb csoportosítások (például “sport”, “receptek” vagy “művészet”). Az oldalakhoz nem rendelhetők címkék vagy kategóriák, mivel azok általában nem tartalmaznak idővel változó vagy kategóriához kapcsolódó tartalmakat.
  4. Menürendszer és navigáció: Az oldalak általában részei a weboldal főmenüjének és almenüinek, amelyek a navigációt segítik. Ezek az elemek az oldalakat hivatottak elérhetővé tenni a látogatók számára. A bejegyzések nem jelennek meg közvetlenül a főmenüben, inkább a blog oldalon vagy az idővonalban jelennek meg, ahol a legújabb bejegyzések olvashatók.
  5. Funkcionalitás és testreszabhatóság: Bár mind az oldalak, mind a bejegyzések testreszabhatóak, az oldalak általában kevesebb beállítási lehetőséggel rendelkeznek. A bejegyzések esetében számos specifikus beállítás érhető el, mint például kiemelt képek, hozzászólások engedélyezése vagy a bejegyzés címkéinek és kategóriáinak kezelése.

Az oldalak és a bejegyzések egyaránt fontosak a weboldal tartalomkezelésében, és az alkalmazandó tartalomtól függ, hogy melyiket érdemes használni. Az oldalak állandó tartalmakhoz és a weboldal struktúrájához kapcsolódnak, míg a bejegyzések friss információkat, híreket vagy blogbejegyzéseket tartalmaznak időrendi sorrendben.

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is.
A sorozat többi részét ide kattintva tudod elolvasni:
https://peterteszary.com/tag/wpszakerto/

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!