#4 - Mik azok a Címkék? - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

#4 – Mik azok a Címkék?

2023.07.05.

A címkék a WordPress egy másik beépített taxonómia típusa, amelyet a tartalom részletesebb és specifikusabb csoportosítására használnak. Míg a kategóriák általában szélesebb témaköröket vagy tartalomtípusokat fednek le, addig a címkék részletesebben jellemzik a tartalmat, és azokhoz specifikus kulcsszavakat vagy kifejezéseket rendelnek.

Az alábbiakban összefoglalom a címkék jellemzőit és funkcióit:

  1. Specifikus jellemzés: A címkék lehetővé teszik a tartalom részletesebb jellemzését. Például, ha a weboldalad egy gasztronómiai blog, akkor az egyik kategória lehet “Receptek”, de a címkék lehetnek “gluténmentes”, “vegetáriánus”, “desszert” stb. A címkék segítenek még pontosabban meghatározni és leírni a tartalmat.
  2. Tartalom összekapcsolása: A címkék lehetővé teszik a kapcsolódó tartalmak összegyűjtését. Ha például több bejegyzésed van a “nyári receptek” témában, akkor ezeket a bejegyzéseket azonos címkével, például “nyár” vagy “nyári ételek” címkékkel láthatod el. Ez lehetővé teszi a látogatóknak, hogy könnyen megtalálják a kapcsolódó tartalmakat.
  3. Dinamikus tartalommegjelenítés: A címkéket használhatod a dinamikus tartalommegjelenítéshez és testreszabáshoz. A WordPress lehetővé teszi, hogy címkék alapján készítsz listákat, oldalakat vagy widgeteket, amelyek automatikusan frissülnek, amikor új tartalmakat hozol létre az adott címkével.
  4. Keresőoptimalizálás: A megfelelően használt címkék elősegíthetik a keresőoptimalizálást is. A specifikus kulcsszavak vagy kifejezések használata a címkékben segíthet abban, hogy a tartalom könnyebben megtalálható legyen a keresőmotorok számára, és javíthatja a weboldal SEO teljesítményét.

Az adminisztrációs felületen egyszerűen hozzáadhatod, szerkesztheted vagy törölheted a címkéket. Fontos azonban, hogy tartsd rendben a címkék listáját, és ne használj túl sok vagy redundáns címkét, hogy megőrizd a tartalom struktúráját és könnyen kereshetővé tedd a weboldalad.

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, oszd meg másokkal is.
A sorozat többi részét ide kattintva tudod elolvasni:
https://peterteszary.com/tag/wpszakerto/

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!