#9 - Mi az a Gutenberg Editor? - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

#9 – Mi az a Gutenberg Editor?

2024.01.25.

Mi az a Gutenberg Editor?

A Gutenberg Editor egy vizuális szerkesztőeszköz a WordPress-ben, amelyet a WordPress 5.0 verziójától kezdve vezettek be alapértelmezett szerkesztőként. A Gutenberg célja az volt, hogy forradalmasítsa a WordPress tartalomkészítését, és egy modern, blokkalapú szerkesztési élményt nyújtson.

A Gutenberg Editor a hagyományos, egységes szerkesztőfelületet cseréli fel egy blokk alapú megközelítéssel. A blokkok olyan önálló egységek, amelyek különböző típusú tartalmat képviselnek, például címeket, bekezdéseket, képeket, videókat, gombokat, idézeteket és egyéb elemeket. Ezeket a blokkokat könnyedén hozzáadhatod, elrendezheted és testre szabhatod a tartalomszerkesztőben.

A Gutenberg Editor intuitív szerkesztési élményt kínál, ahol a felhasználók könnyedén dolgozhatnak a tartalommal, a blokkokat hozzáadhatják és módosíthatják, valamint egyszerűen testre szabhatják a megjelenést és a beállításokat. A felhasználók szabadabban alkothatnak és szerkeszthetnek tartalmat, anélkül, hogy részletes technikai ismereteket kellene birtokolniuk.

A Gutenberg Editor számos előnyt kínál, mint például:

  1. Rugalmas tartalomelrendezés: A blokkok lehetővé teszik a tartalom kreatív és rugalmas elhelyezését és elrendezését, anélkül, hogy szükség lenne kódolásra vagy testreszabott sablonokra.
  2. Jobb szerkesztési élmény: A vizuális interfész és a blokkok egyszerűsítik a tartalom szerkesztését és formázását, így könnyedén létrehozhatod a megjelenésnek megfelelő tartalmat.
  3. Könnyű használat: Az egyszerű hozzáadás, mozgatás és testreszabás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan és egyszerűen szerkesszék a tartalmat.
  4. Kibővíthetőség: A Gutenberg Editor támogatja a bővítményeket és sablonokat, így további funkciókat és testreszabási lehetőségeket adhat hozzá a szerkesztőhöz.
  5. Jövőbe mutató fejlesztések: A Gutenberg Editor folyamatosan fejlődik és új funkciókat, sablonokat és blokkokat kínál, így a WordPress tartalomkészítésének jövőjét formálja.

Azonban fontos megjegyezni, hogy bár a Gutenberg Editor a WordPress alapértelmezett szerkesztője, továbbra is lehetőség van más szerkesztők, például a klasszikus szerkesztő vagy harmadik féltől származó szerkesztők használatára a WordPress bővítmények segítségével.

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!