Miért nem elég, ha csak a közösségi média felületeken vagy jelen? - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

Miért nem elég, ha csak a közösségi média felületeken vagy jelen?

2024.07.18.

Miért nem elég, ha csak a közösségi média felületeken vagy jelen?

A weboldal fontossága és előnyei

1. Teljes irányítás és tulajdonjog a saját weboldalon

Közösségi média korlátai
A közösségi média platformokon való jelenlét számos kockázattal járhat. A fiókodat bármikor felfüggeszthetik vagy törölhetik a platform szabályzatának megsértése miatt, még akkor is, ha ez nem állt szándékodban. Ez azt jelenti, hogy minden tartalmadat és követőidet elveszítheted egyik pillanatról a másikra, ami jelentős csapás lehet a márkád számára.

A weboldal előnyei
Egy saját weboldal felett teljes irányítást gyakorolhatsz. Te döntöd el, milyen tartalmak kerüljenek fel, hogyan nézzen ki az oldal, és milyen funkciók legyenek elérhetőek. Ráadásul a weboldalad nem függ más cégek szabályaitól, így biztonságosabb és kiszámíthatóbb megoldást nyújt.

2. Adatbiztonság: Miért fontos a saját weboldal

Közösségi média adatkezelés
A közösségi média platformok gyakran használnak és osztanak meg adatokat harmadik féllel. Az adatok biztonsága és azok pontos kezelése sokszor nem átlátható, és nem mindig biztosítható, hogy az adataid a megfelelő helyen és módon kerülnek felhasználásra.

A weboldal előnyei
Egy saját weboldalon te magad szabhatod meg az adatkezelési szabályokat. Közvetlenül ellenőrizheted, hogy az adatok hogyan kerülnek tárolásra és használatra, biztosítva a legmagasabb szintű adatbiztonságot és megfelelőséget a GDPR vagy más adatvédelmi előírásoknak.

3. Keresőoptimalizálás (SEO): A weboldal előnyei

Közösségi média korlátai
Bár a közösségi média platformok is indexelődnek a keresőmotorok által, az általuk nyújtott SEO lehetőségek korlátozottak. Az algoritmusok gyakran változnak, és nem biztosítanak elegendő rugalmasságot a tartalom optimalizálásához.

A weboldal előnyei
Egy saját weboldalon teljes kontrollod van a SEO beállítások felett. Optimalizálhatod az oldal tartalmát, meta leírásokat, kulcsszavakat, és belső linkeket, hogy a lehető legjobb helyezést érd el a keresőmotorok találati listáján. A keresőoptimalizálás révén hosszú távon növelheted az organikus forgalmat, amely fenntarthatóbb és költséghatékonyabb megoldás.

4. Testreszabhatóság és márkaépítés saját weboldallal

Közösségi média korlátai
A közösségi média platformok sablonos megjelenést biztosítanak, korlátozott lehetőségekkel a testreszabásra. Ez nehezíti a márka egyedi arculatának kialakítását és kommunikálását.

A weboldal előnyei
Egy saját weboldal teljes mértékben testreszabható, így tükrözheti a márkád egyediségét és értékeit. Különböző dizájn elemeket, funkciókat és tartalmakat használhatsz, hogy megkülönböztesd magad a versenytársaktól és erősítsd a márkahűséget.

5. Közösségi média és weboldal kombinálása: A tökéletes digitális marketing stratégia

Közösségi média korlátai
A közösségi média platformok trendjei és algoritmusai folyamatosan változnak, ami bizonytalanná teheti a hosszú távú stratégiát.

A weboldal előnyei
Egy jól felépített weboldal hosszú távú értéket képviselhet. A tartalmak, amiket létrehozol és optimalizálsz, folyamatosan értéket adhatnak a látogatóknak, és stabil alapot biztosítanak a márkád számára. A közösségi média és a weboldal kombinálása pedig a tökéletes digitális marketing stratégiát nyújthatja, amely erősíti az online jelenlétet és maximalizálja az elérést.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen költségekkel jár egy weboldal akkor olvasd el a “Mennyibe kerül egy weboldal elkészítése?” bejegyzésemet.

Ha szeretnél egy bővebb beszélgetést a témával kapcsolatban, foglalj nálam időpontot egy ingyenes konzultációra ITT!

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!