Milyen a jó Webdesigner? - Blog - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

Milyen a jó Webdesigner?

2021.06.15.

Milyen a jó Webdesigner?

A kérdés nagyon jó. Ha magad is eljutottál már eddig a kérdésig, akkor jó úton jársz. Tulajdonképpen az is lehetne a bejegyzés címe, hogy “milyen a jó szakember”? Nos, több szempontból is meg lehet közelíteni a kérdést, de itt van néhány dolog ami segíthet felismerni azt, hogy kivel érdemes dolgozni/dolgoztatni.

Ki az a Webdesigner?

Sokan Webdesignernek, honlap készítőnek mondják magukat, ám ez sokszor nem teljesen igaz. Nem feltétlenül a szakmai felkészültséggel van a baj. Ezen a területen a profik is folyamatosan tanulnak és képzik magukat, mert új trendek és új megoldások jönnek ki nap mint nap, és ha valaki lépést akar tartani és valóban menő weboldalakat készíteni, akkor bizony sosem lehet abbahagyni a tanulást. Sokan esnek abba a hibába, hogy megtanulják az alapokat, felveszik a webdesigner titulust és hátradőlnek várván a csodát.

Én Webdesigner vagyok?

Én magam sokáig hezitáltam azon, hogy mikortól számítok webdesignernek. Aztán rájöttem, hogy már az vagyok. Nem azért, mert megtanultam a szakma alapjait hiszen ahhoz, hogy valaki igazán profi legyen, sok minden más is kell még, hanem azért, mert a hozzáállásom jó az egész “webdesigner léthez”.

Ez azt jelenti, hogy sokan amikor egy ügyfél szeretne valamit az elképzelései szerint megvalósítani, akkor a kivitelező inkább lebeszéli őt, mert vagy nem ismeri az ahhoz szükséges technológiát, vagy csak mert lusta utána nézni és a már jól bevált módszereivel akar dolgozni. Nem azt mondom, hogy kóklerkedni kell és összemókolni amit a kliens kér azzal hogy: “jól van az úgy…” Vagy az ügyfél minden lehetetlen kérésének eleget kell tenni. Nem. Van amikor tudni kell azt mondani, hogy ezt nem lehet megcsinálni, vagy hogy sokáig tartana az ezzel kapcsolatos fejlesztés, így az ár is változhat, hiszen neked utána kell nyomozni, hogy miként oldható meg a kérés. Minden esetre meg kell, hogy legyen a fejlődni akarás és a folyamatos tanulásvágy ehhez a szakmához, mert nagyon gyorsan változik.
Én azt gondolom, hogy mindent meg lehet oldani, csak akarni kell és folyamatosan felszívni az új információkat.

Természetesen én is találkoztam már meredek kérdésekkel, de azt gondolom, hogy ha egy kis utánajárás után kiderül, hogy nem kivitelezhető amit az ügyfél kér, akkor azt érvekkel alátámasztva el kell neki mondani. Meg fogja érteni, de először venni kell a fáradtságot és fel kell térképezni, hogy megoldható-e a kérdéses dolog, nem egyből elutasítani.
Mi vagyunk az ügyfélért és nem az ügyfél értünk…

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!