#5 - Mik azok a kategóriák és miért fontosak? - peterteszary.com
Ingyenes Konzultáció
Support

#5 – Mik azok a kategóriák és miért fontosak?

2023.07.12.

A kategóriák a WordPress egyik beépített taxonómia típusa, amelyet a tartalom hierarchikus csoportosítására használnak. A kategóriák lehetővé teszik, hogy logikai és tematikus csoportokba rendezd a weboldalad tartalmát, például blogbejegyzéseket, híreket, termékeket vagy más típusú tartalmakat.

Az alábbiakban összefoglalom a kategóriák főbb jellemzőit és funkcióit:

  1. Hierarchikus struktúra: A kategóriák hierarchikus struktúrában szerveződnek, ami azt jelenti, hogy létrehozhatsz főkategóriákat és azok alatt alkategóriákat. Ez lehetővé teszi a tartalom logikus csoportosítását és a könnyű navigációt a weboldalon.
  2. Tartalomtípusok szerinti csoportosítás: A kategóriák segítségével különböző tartalomtípusokat tudsz csoportosítani. Például egy hírportálon a kategóriák lehetnek “Sport”, “Politika”, “Művészet” stb., míg egy webáruházban a kategóriák lehetnek “Férfi ruházat”, “Női ruházat”, “Cipők” stb.
  3. Tartalomfolyam kezelése: A kategóriák hasznosak a tartalomfolyam kezelésében. Amikor új tartalmat hozol létre, lehetőséged van hozzárendelni egy vagy több kategóriát a bejegyzéshez vagy oldalhoz. Ezáltal könnyen megtalálhatóvá válik a tartalom a weboldalon és a látogatók számára.
  4. Menük létrehozása: A kategóriákat felhasználhatod a weboldal navigációjának létrehozásához. A WordPress lehetővé teszi, hogy a kategóriákat hozzáadd a felső vagy oldalsó menühöz, így a látogatók könnyedén kiválaszthatják az érdeklődésüknek megfelelő tartalmat.
  5. SEO előnyök: A kategóriák használata segíthet a keresőoptimalizálásban is. A jól strukturált kategóriák és a tartalom releváns kategorizálása javíthatja a weboldal SEO teljesítményét, mivel könnyebben megtalálhatóvá válik a keresőmotorok számára.

Az adminisztrációs felületen egyszerűen hozzáadhatod, szerkesztheted vagy törölheted a kategóriákat. Fontos azonban megfontolni a kategóriák megfelelő felhasználását és strukturálását a weboldalad tartalmának és céljainak megfelelően.

Oszd meg ha tetszett:
Vissza a bejegyzésekhez

Hírlevél és nem SPAM! :)

Iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le semmi fontos újdonságról, tippről. Ha nem tetszik a tartalom természetesen bármikor leiratkozhatsz. A feliratkozással elfogadod az adatvédelmi tájékoztatót és az adatkezelési szabályzatot!